E
Ester-Ezerj
side 3 af 3
< forrige Échan-Emir Enpr-Estat Ester-Ezerj næste >

Ord Forklaring
Ester   En type organiske kemiske forbindelser, der typisk findes i vine.
Estrangle-Chien druesort Fransk synonym, der betyder "Hundekvæleren"... Se Mourvèdre.
Estratto italiensk Ekstrakt der er tilovers efter damning af vinen.
Estufa portugisisk Varmehus / ovn (bruges om de tanke, man opvarmer madeira i)
Estufagem portugisisk Den opvarminingsproces madiera gennemgår.
Ethylacetat   Organisk forbindelse, der findes i de fleste frugter og bær. Er derfor også en af de mest almindelige estere i vin.
Etichetta italiensk Etiket.
Etiket   Et notat på en vin, som fortæller forbrugeren vigtige data omkring vinen. Etiketter kom først rigtigt i brug efter 1860, da man opfandt en lim, der kunne holde på glasflasker. Indtil da, havde man trykt på proppen. På en flaske vin, findes der typisk følgende etiketter: Hovedetiket, bagsideetiket og halsetiket.
Ettolitro italiensk Hektoliter.
Eutypa visnesyge   Sygdom der får veddet på vinplanterne til at rådne.
Euvitis   En sektion af slægten Vitis. Alle betydelige druer kommer fra denne art.
Exceptionel fransk Usædvanlig. Bruges som særlig fremhævelse, om en vin. Der stilles ingen krav til brugen af betegnelsen.
Excoriose   Vidt udbredt svampesygdom i især fugtige områder.
Ezerjó druesort Grøn drue.