D
Ducel-Dækni
side 4 af 4
< forrige Dão-Denom Densi-Domai Domän-DTW Ducel-Dækni næste >

Ord Forklaring
Ducellier   Et gæringskar som er udviklet til vinproduktion i Algeriet. Karet kan udtrække farve og garvesyre uden brug af elektricitet. Bruges i dag mest ved produktion af portvin.
Dug   Fortættet vanddamp fra luften. Bidrager stort set ikke til vinplanternes optag af væske, men skaber særligt gunstige forhold for ondsindede svampe og sygdomme - men også for den godartede ædle rådenskab.
Dulce spansk Sød.
Duras druesort Blå drue. Dyrkes i Frankrig og er i fremgang. Blandes typisk med druer som Négrette og Far.
Durif druesort Blå drue. Druen er opkaldt efter franskmanden dr. Durif, som udviklede denne sort til at kunne modstå diverse sygdomme. Den er en krydsning mellem Syrah og Peloursin og forveksles ofte med Petit Syrah. Findes primært i Californien og Australien og drikkes bedst til mad i stedet for alene.
Dusty Miller druesort Engelsk synonym. Se Meunier.
Dutchess druesort Grøn drue. Amerikansk hybrid, med en meget begrænset benyttelse.
Dybdebehandling   Behandling af jorden i dybden, således at man løsner jorden og fjerner elementer der kan forhindre røddernes udbredelse. Dette gøres typisk inden man opretter en ny vinmark, for at optimere vækstbetingelserne.
Dækningsmateriale   Et lag man lægger ud på jorden, som sørger for at fugten ikke fordamper. Tidligere var det tit gødning eller halm - i dag bruger man typisk plastik.