D
Dão-Denom
side 1 af 4
< forrige Dão-Denom Densi-Domai Domän-DTW Ducel-Dækni næste >

Ord Forklaring
Dão geografi Vinregion i Portugal
Darkenusa druesort Blå drue.
Davis   En samlende betegnelse for vininstitutter under University of California at Davis. Det er det vigtigste centrum for vinforskning i USA.
Débourbage fransk Udvaskning (Bruges om det at bundfælde faste stoffer i en most) Se Bundfældning.
Decantare italiensk Dekantere.
Decantazione naturale italiensk Dekantering uden filter.
Dégorgement fransk Øjeblikket, i Champagne-produktion, hvor proppen af frossent bundfald fjernes fra flaskehalsen.
Degré fransk Grad (bruges i forbindelse med vin, typisk om vinens alkoholstyrke)
Degustation fransk Se Degustere.
Degustere   Bruges om det at smage en vin - en vinsmagning.
Dehydrering   Udtørring af druer til rosiner. Dog benyttes druen til vinfremstilling, inden processen er helt tilendebragt.
Dekantering   Proces, hvor man hælder vin fra flaske, på en karaffel. Gøres for at sortere bundfald fra, oftest fra ufiltrerede vine.
Dekkera   En form af gærsvampen Brettanomyces.
Delaware druesort Grøn drue. Amerikansk hybrid, der er plantet i vid udstrækning i USA og Japan.
Delicato italiensk Vin som er harmonisk og fin.
Demi sec fransk Halvtør.
Demi-muid   Fadtype på 600 liter fra Châteauneuf-du-pape.
Denominação de Origem Controlada klassifikation Portugals bedste klassifikation.
Denominación de Origen klassifikation Spaniens næstbedste klassifikation.
Denominación de Origen Calificada klassifikation Spaniens bedste klassifikation.
Denominación de Origen de Pago klassifikation Spansk klassifikation for vine af høj kvalitet fra enkelte ejendomme.
Denominazione italiensk Betegnelse.
Denominizione di Origine klassifikation Italiens tredjebedste klassifikation, som dog sjældent anvendes.
Denominizione di Origine Controllata klassifikation Italiens næstbedste klassifikation - oversættes til "oprindelsesgaranti". DOC-systemet, også kendt som lov 930, blev indført i 1963, modelleret efter det franske AOC - som en oprindelsesgaranti, for fødevarer og ikke mindst; vin.
Denominizione di Origine Controllata e Garantia klassifikation Italiens bedste klassifikation - oversættes til "fineste oprindelsesgaranti". DOCG blev indført efter krav fra de italienske fødevareproducenter, som mente at DOC-klassifikationen blev givet lidt for ofte, til produkter af en lidt for svingende kvalitet. Den mere restriktive DOCG-klassifikation blev derfor indført, og gi .. læs mere.