Dão
| geografi |
Vinregion i Portugal
|
Darkenusa
| druesort |
Blå drue.
|
Davis
| |
En samlende betegnelse for vininstitutter under University of California at Davis.
Det er det vigtigste centrum for vinforskning i USA.
|
Débourbage
| fransk |
Udvaskning (Bruges om det at bundfælde faste stoffer i en most) Se Bundfældning.
|
Decantare
| italiensk |
Dekantere.
|
Decantazione naturale
| italiensk |
Dekantering uden filter.
|
Dégorgement
| fransk |
Øjeblikket, i Champagne-produktion, hvor proppen af frossent bundfald fjernes fra flaskehalsen.
|
Degré
| fransk |
Grad (bruges i forbindelse med vin, typisk om vinens alkoholstyrke)
|
Degustation
| fransk |
Se Degustere.
|
Degustere
| |
Bruges om det at smage en vin - en vinsmagning.
|
Dehydrering
| |
Udtørring af druer til rosiner. Dog benyttes druen til vinfremstilling, inden processen er helt tilendebragt.
|
Dekantering
| |
Proces, hvor man hælder vin fra flaske, på en karaffel. Gøres for at sortere bundfald fra, oftest fra ufiltrerede vine.
|
Dekkera
| |
En form af gærsvampen Brettanomyces.
|
Delaware
| druesort |
Grøn drue. Amerikansk hybrid, der er plantet i vid udstrækning i USA og Japan.
|
Delicato
| italiensk |
Vin som er harmonisk og fin.
|
Demi sec
| fransk |
Halvtør.
|
Demi-muid
| |
Fadtype på 600 liter fra Châteauneuf-du-pape.
|
Denominação de Origem Controlada
| klassifikation |
Portugals bedste klassifikation.
|
Denominación de Origen
| klassifikation |
Spaniens næstbedste klassifikation.
|
Denominación de Origen Calificada
| klassifikation |
Spaniens bedste klassifikation.
|
Denominación de Origen de Pago
| klassifikation |
Spansk klassifikation for vine af høj kvalitet fra enkelte ejendomme.
|
Denominazione
| italiensk |
Betegnelse.
|
Denominizione di Origine
| klassifikation |
Italiens tredjebedste klassifikation, som dog sjældent anvendes.
|
Denominizione di Origine Controllata
| klassifikation |
Italiens næstbedste klassifikation - oversættes til "oprindelsesgaranti".
DOC-systemet, også kendt som lov 930, blev indført i 1963, modelleret efter det franske AOC - som en oprindelsesgaranti, for fødevarer og ikke mindst; vin.
|
Denominizione di Origine Controllata e Garantia
| klassifikation |
Italiens bedste klassifikation - oversættes til "fineste oprindelsesgaranti".
DOCG blev indført efter krav fra de italienske fødevareproducenter, som mente at DOC-klassifikationen blev givet lidt for ofte, til produkter af en lidt for svingende kvalitet. Den mere restriktive DOCG-klassifikation blev derfor indført, og gi .. læs mere.
|