B
Babea-Barbe
side 1 af 7
< forrige Babea-Barbe Barce-Berge Berig-Bland Blati-Bodeg Bogaz-Bouch Bouch-Bulkl Bulkv-Bødke næste >

Ord Forklaring
Babeasca Neagra druesort Blå drue.
Bacchus druesort Grøn drue. Stammer fra Tyskland og er en krydsning mellem Sylvaner og Riesling Müller-Thurgau. Dufter kraftigt og har et højt sukkerindhold, men mangler dog syre. Kendes også fra England.
Bacchus   Se Dionysos.
Baco 22a druesort Se Baco Blanc.
Baco Blanc druesort Grøn drue. Fransk-amerikansk hybrid, som benyttes i Armagnac, i Frankrig. Den blev skabt af François Baco, i 1898, ved en krydsning af den amerikanske drue Noah, med Folle Blanche. Folle blanche var næsten blevet udryddet af en phylloxera-plage, og den mere robuste og sygdomsresistente Baco Blanc-hybrid overtog pladsen fra .. læs mere.
Baco Noir druesort Blå drue. Fransk hybrid, som i dag primært benyttes i USA og Canada. Giver bløde og frugtige vine.
Badacsony 7 druesort Grøn drue. Dyrkes i Ungarn, hvor den blev fremavlet i 1950'erne gennem en krydsning af Ezerjó- og Bouvier-drunerne. Benyttes i vid udstrækning i central-europa.
Baden geografi Tysk vinregion. Det trediestørste vindistrikt i Tyskland og samtidig også det sydligst beliggende.
Badia italiensk Kloster.
Baga druesort Blå drue. Primært fra Portugal. Har et meget højt syreindhold og giver forholdsvis store udbytter. Udgør det meste eller hele blandingen i Bairrada. Modner glimrende på flaske og kan ligge i op til 20 år.
Bagsideetiket   Den typisk mindre etiket med supplerende oplysninger, der er placeret modsat af hovedetiketten.
Bakteriepest   Angreb på vinstokken med bakterien Xanthomonas Ampelina. Det resulter i at spæde skud, forsinkes eller bliver dræb.
Balance   Vinstokke: Når forholdet mellem blade og skud er i et sådant forhold, at udbyttet bliver af den optimale kvalitet. Vin: Når alkohol, syre, restsukker og tannin er i et sådant forhold, at ingen af elementerne er dominerende, men komplimenterer hinanden.
Balling   Metode til at måle koncentrationen af druesukker i druesaft.
Barbaresco   Kraftig rødvin, der er baseret på druen Nebbiolo. Den bliver produceret omkring den Italienske by Barbaresco i Piemonte.
Barbarossa druesort Blå drue. Findes i Italien i Emilia-Romagna og på den franske ø Korsika. Forholdsvis ukendt.
Barbaroux druesort Se Barbarossa.
Barbera druesort Blå drue. Er mest udbredt i Italien, og kommer bedst til sin ret i de nordlige områder. Kaldes til tider for dronningen af Piemonte, da kongen jo er nebbiolo. Kendetegnene er frisk syrlighed og lav garvesyre. Minder i smagen lidt om Cabernet Sauvignon, dog med mere syre. Er god sammen med kraftig mad og tomatsaucer.
Barbera d'Asti druesort Se Barbera.
Barbera Dolce druesort Se Barbera.
Barbera Fine druesort Se Barbera.
Barbera Forte druesort Se Barbera.
Barbera Grossa druesort Se Barbera.
Barbera Riccia druesort Se Barbera.
Barbera Vera druesort Se Barbera.